Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg vaj
- 5 dkg élesztő kevés tejben áztatva
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 nagykanál cukor (élesztős tejbe)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- lekvár (barack, málna)
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg darált dió
- 16 dkg porcukor
Elkészítése:
- A langyos tejjel elkeverjük a kanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és egy picit kelesztjük.
- Kimérjük a többi hozzávalót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és simára összegyúrjuk a tésztát.
- 4 részre osztjuk a tésztánkat, nagyon vékonyra kinyújtjuk, beletesszük a gáztepsibe az első lapot, megkenjük lekvárral.
- 10 dkg diót, 15 dkg porcukorral összekeverünk és a harmadát a lekvárra szórjuk.
- Ugyan így járunk el a második, harmadik lappal, kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a maradék dióval.
- Befedjük a negyedik kinyújtott lappal.
- 1/2 óráig állni hagyjuk, majd villával megszurkáljuk a tetejét, azután megsütjük.
- Gőz fölött étcsokoládét olvasztunk kb. 2 evőkanál olajjal, majd bevonjuk vele a kisült sütinket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése