Hívhatnánk ezt dubarry húsnak is, amit én nagyon szeretek, de a családom a karfiolt nem favorizálja, így most brokkolival készült és jénaiban. Nagyon finom ebéd lett, köret szerintem nem is szükséges hozzá, önmagában is laktató.
Hozzávalók:
- 80 dkg felkockázott csirkemell
- 50 dkg brokkoli
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- só, bors, szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 egész tojás
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg tömlős sajt
- 10 dkg trappista sajt
- A felkockázott csirkemellet kis olajon megpirítjuk.
- A brokkolit rózsáira szedjük és annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzzük.
- A vajat egy edényben megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel.
- Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, egy gerezd fokhagymával. Folyamatos keverés mellett főzzük míg elkezd sűrűsödni.
- Adjuk hozzá a krémsajtot, majd a füstölt sajt egy részét reszelve.
- Ha enyhén meghűlt tegyük hozzá a tojást és jól keverjük el.
- Egy jénait kenjünk ki kis olajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával, tegyük bele a fehérre párolt húst, tetejére rendezzük el a brokkolit, majd öntsük rá a besamel mártásunkat.
- Tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
- Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 30 percig, míg szép piros színt kap a sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése