Tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1 tojás
- 5 g sütőpor
- 5 g vaníliás cukor
- 12,5 dkg Rama
- pici só
- A hozzávalókat egy tálba rakjuk és összekeverjük, összegyúrjuk.
- Egy kivajazott, lisztezett tortaformát kibélelünk vele, úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
- Megszórjuk zsemlemorzsával és rárakosgatjuk a kimagozott, félbevágott szilvákat.
- Tetejét megszórjuk fahéjjal, ízlés szerint szeletelt mandulával.
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 50 dkg túró
- 40 ml olaj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
- fahéj
- zsemlemorzsa
- A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, pudingport, citrom héjat és citromlét.
- Óvatosan hozzákeverjük a fehérjét és a szilvákra öntjük a túrókrémet.
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg Rama
- 5 g csomag sütőpor
- 5 g vaníliás cukor
- A hozzávalókat összekeverjük, de nem fog összeállni, csak morzsás, darabos lesz.
- Ezt a morzsás tésztát a töltelékre szórjuk.
- Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon, kb. 45 percig sütjük, míg a teteje szépen arany színűre sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése