2013. szeptember 13., péntek

Paradicsomos pite


Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kiskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1-1,5 dl langyos víz
  • pici cukor
Tetejére:
  • 35 dkg ricotta
  • 3 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • koktélparadicsom
  • friss bazsalikom
Elkészítése:
  1. A vízben elkeverünk egy kevés cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Egy tálba kimérjük a többi hozzávalót, majd hozzáöntjük az élesztőt és a keverőgép dagasztókarjával összekeverjük a hozzávalókat.
  3. Duplájára kelesztjük a tésztát.
  4. A hagymát apróra vágjuk és pici olajon megdinszteljük.
  5. A tojásokat és a ricottát összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk.
  6. A megkelt tésztát kinyújtjuk és egy piteformát kibélelünk vele.
  7. Tetejét telepakoljuk a paradicsomokkal, megszórjuk apróra vágott bazsalikomlevelekkel.
  8. Rákanalazzuk a tojásos, ricottás szószt.
  9. Előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése