Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1-1,5 dl langyos víz
- pici cukor
- 35 dkg ricotta
- 3 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- koktélparadicsom
- friss bazsalikom
- A vízben elkeverünk egy kevés cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
- Egy tálba kimérjük a többi hozzávalót, majd hozzáöntjük az élesztőt és a keverőgép dagasztókarjával összekeverjük a hozzávalókat.
- Duplájára kelesztjük a tésztát.
- A hagymát apróra vágjuk és pici olajon megdinszteljük.
- A tojásokat és a ricottát összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk és egy piteformát kibélelünk vele.
- Tetejét telepakoljuk a paradicsomokkal, megszórjuk apróra vágott bazsalikomlevelekkel.
- Rákanalazzuk a tojásos, ricottás szószt.
- Előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése