Népszerű ez a pogácsa recept, sokszor láttam már mindenfelé, de eddig mindenki csak összekeverte és sütötte, élesztő nélkül. Bevallom úgy nem ízlett. Kell neki ez a kis plusz, az élesztő és a hajtogatás. Kis időráfordítás, cserébe nagyon könnyű, leveles pogácsát kapunk. Mióta rátaláltam a receptre igen népszerű lett nálunk.
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg rama és zsír felesben
- 25 dkg finomliszt
- 1 egész tojás
- 2 dkg élesztő
- 1,5 kiskanál só
- A hozzávalókat egy tálba rakjuk, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle.
- Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát, de akár egy éjszakát is lehet.
- A hidegből kivéve átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, amit utána hajtogatunk. Lentről felhajtjuk a harmadáig, majd fentről lehajtjuk az előző hajtásra. Jobbról és balról is egymásra hajtjuk.
- Rövid pihentetés után kinyújtjuk, majd megismételjük a hajtogatást. (2x is lehet)
- Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kör alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a pogácsáinkat, tojással lekenjük és sajttal megszórjuk.
- Előmelegített sütőben 200 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése