2018. február 14., szerda

Túrós pogácsa





















Népszerű ez a pogácsa recept, sokszor láttam már mindenfelé, de eddig mindenki csak összekeverte és sütötte, élesztő nélkül. Bevallom úgy nem ízlett. Kell neki ez a kis plusz, az élesztő és a hajtogatás. Kis időráfordítás, cserébe nagyon könnyű, leveles pogácsát kapunk. Mióta rátaláltam a receptre igen népszerű lett nálunk.

Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg rama és zsír felesben
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 egész tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 kiskanál só
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat egy tálba rakjuk, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle.
  2. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát, de akár egy éjszakát is lehet.
  3. A hidegből kivéve átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, amit utána hajtogatunk. Lentről felhajtjuk a harmadáig, majd fentről lehajtjuk az előző hajtásra. Jobbról és balról is egymásra hajtjuk.
  4. Rövid pihentetés után kinyújtjuk, majd megismételjük a hajtogatást. (2x is lehet)
  5. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kör alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a pogácsáinkat, tojással lekenjük és sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése