Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 6 dkg zsír
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
- 2 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1/2 kiskanál fahéj
- A langyos tejet összekeverjük az élesztővel.
- A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, majd hozzáöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk a tésztánkat.
- Letakarjuk, majd egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
- Másnap reggel a tésztánkat átgyúrjuk és jó nagy téglalappá (30x40cm) nyújtjuk.
- Tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
- Összekeverjük a kristálycukrot, kakaóport és a fahéjat, majd ezzel megszórjuk a kinyújtott, megvajazott tésztánkat.
- Szorosan feltekerjük és kb. 1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat. (kb. 16 szelet jött ki)
- Tetejüket megkenjük egy felvert tojással.
- 10-15 percet kelesztjük a tekercseket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütés előtt sorakoznak a tepsiben |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése