Anyukám specialitása ez a torta és Ő készítette el most is Húgom születésnapjára. Már régóta terveztem, hogy a blogra is fel kell kerülnie, ennek az igazán ünnepi és nem mellesleg nagyon finom tortának, amit most a blogom első születésnapja alkalmából meg is osztok Veletek.
Hozzávalók a piskótához:- 6 tojás
- 8 evőkanál víz
- 30 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 3 dkg keserű kakaópor
- 3 evőkanál étolaj
- 1 csomag sütőpor
- fél citrom héja
- A tojásokat a vízzel és cukorral a keverőgép legerősebb fokozatán nagyon habosra keverjük.
- Ezalatt kimérjük a száraz anyagokat, majd tojásos habhoz óvatosan hozzákeverjük.
- Hozzáadjuk az olajt és a citrom héját is.
- Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- 1 nagy üveg magozott meggy
- 1-2 dl tej
- 1 kiskanál fahéj
- 1 evőkanál cseresznyepálinka
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- A meggyet lecsöpögtetjük.
- A meggy levét felfogjuk és tejet rakunk hozzá, hogy összesen 5 dl folyadékunk legyen. (ha a meggylé van annyi nem kell hozzá a tej)
- Ezután a puding és cukor hozzáadásával krémet főzünk belőle.
- Ha elkészült a krémünk hozzákeverjük a meggyet, fahéjat, pálinkát és hagyjuk kihűlni.
- 4 dl habtejszín (Meggle cukrászhab)
- 3-5 evőkanál keserű kakaópor
- 1 csomag habfix
- cukor
- A habtejszínt tetszés szerint ízesítjük cukorral.
- Hozzáadjuk a kakaóport és a habfixet, majd kemény habbá verjük.
- A piskótánkat 3 részre vágjuk.
- A legalsót meglocsoljuk kevés cseresznyepálinkával, rákenjük a meggyes krém felét, majd a csokis krémnek is a felét rákenjük.
- Ezután rátesszük a középső piskótát.
- Szintén meglocsoljuk kevéske cseresznyepálinkával, majd rákenjük a maradék meggyes és a maradék csokis krémet.
- Végül rátesszük az utolsó legfelső piskótalapot is.
- Hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon a tortánk.
- 4 dl tejszín (Meggle cukrászhab)
- 2-3 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál cseresznyepálinka
- 2 csomag habfixáló
- étcsoki reszelék
- A tejszínhabot a többi hozzávalóval kemény habbá verjük.
- Tetszőlegesen bevonjuk vele a tortát.
- Tetejét csokireszelékkel díszítjük.
Egyik legfinomabb torta!
VálaszTörlés