2014. február 1., szombat

Fekete-erdő torta



Anyukám specialitása ez a torta és Ő készítette el most is Húgom születésnapjára. Már régóta terveztem, hogy a blogra is fel kell kerülnie, ennek az igazán ünnepi és nem mellesleg nagyon finom tortának, amit most a blogom első születésnapja alkalmából meg is osztok Veletek.

Hozzávalók a piskótához:
  • 6 tojás
  • 8 evőkanál víz
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 3 dkg keserű kakaópor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom héja
Piskóta elkészítése:
  1. A tojásokat a vízzel és cukorral a keverőgép legerősebb fokozatán nagyon habosra keverjük.
  2. Ezalatt kimérjük a száraz anyagokat, majd tojásos habhoz óvatosan hozzákeverjük.
  3. Hozzáadjuk az olajt és a citrom héját is.
  4. Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Meggyes töltelék hozzávalói:
  • 1 nagy üveg magozott meggy
  • 1-2 dl tej
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 evőkanál cseresznyepálinka
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
Meggyes töltelék elkészítése:
  1. A meggyet lecsöpögtetjük.
  2. A meggy levét felfogjuk és tejet rakunk hozzá, hogy összesen 5 dl folyadékunk legyen. (ha a meggylé van annyi nem kell hozzá a tej)
  3. Ezután a puding és cukor hozzáadásával krémet főzünk belőle.
  4. Ha elkészült a krémünk hozzákeverjük a meggyet, fahéjat, pálinkát és hagyjuk kihűlni.
Csokis hab hozzávalói:
  • 4 dl habtejszín (Meggle cukrászhab)
  • 3-5 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag habfix
  • cukor
Csokis hab elkészítése:
  1. A habtejszínt tetszés szerint ízesítjük cukorral.
  2. Hozzáadjuk a kakaóport és a habfixet, majd kemény habbá verjük.
A torta összeállítása:
  1. A piskótánkat 3 részre vágjuk.
  2. A legalsót meglocsoljuk kevés cseresznyepálinkával, rákenjük a meggyes krém felét, majd a csokis krémnek is a felét rákenjük.
  3. Ezután rátesszük a középső piskótát.
  4. Szintén meglocsoljuk kevéske cseresznyepálinkával, majd rákenjük a maradék meggyes és a maradék csokis krémet.
  5. Végül rátesszük az utolsó legfelső piskótalapot is.
  6. Hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon a tortánk.
Hozzávalók a torta díszítéséhez:
  • 4 dl tejszín (Meggle cukrászhab)
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál cseresznyepálinka
  • 2 csomag habfixáló
  • étcsoki reszelék
Elkészítése:
  1. A tejszínhabot a többi hozzávalóval kemény habbá verjük.
  2. Tetszőlegesen bevonjuk vele a tortát.
  3. Tetejét csokireszelékkel díszítjük.

1 megjegyzés: