Régóta foglalkoztat, hogy vajon milyen lehet a cukkini süteményben. Ízre egyáltalán nem érezni, a dióval remek párost alkotnak, állagra meg nagyon jó szaftos süteményt kaptunk.
Hozzávalók a piskótához:
- 15 dkg dió
- 20 dkg cukkini
- 15 dkg cukor
- 3 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csipet só
- 1,5 dl olaj
- 15 dkg liszt
- 1 kiskanál fahéj
- fél csomag sütőpor
- 1 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kiskanál kókuszolaj
- A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A dió egy részét ledaráljuk, egy részét apróra vágjuk. (én fele-fele csináltam)
- A tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, két csipet sót robotgéppel legalább 5 percig keverjük, hogy minél habosabb legyen.
- Hozzácsurgatjuk az olajat.
- Kimérjük a lisztet, diót, sütőport, összekeverjük, majd apránként a habos részhez adjuk.
- Legvégül kinyomkodjuk a cukkiniből a levet és hozzákeverjük az eddigi masszánkhoz. (én kinyomkodva mértem a 20 dkg-t)
- Kivajazott, zsemlemorzsázott 24 cm-es tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- Tetejére 1 dl tejszínt melegítünk, ha meleg lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a csokit és egy kiskanál kókuszolajat keverünk hozzá.
- Bevonjuk vele a tortánkat, ha kihűlt.
- Dióval díszíthetjük, passzol hozzá a tejszínhab is.
Nyami, jól néz ki nagyon! :)
VálaszTörlésKöszi! :)
Törlés