2014. augusztus 1., péntek

Cukkinis-diós torta




Régóta foglalkoztat, hogy vajon milyen lehet a cukkini süteményben. Ízre egyáltalán nem érezni, a dióval remek párost alkotnak, állagra meg nagyon jó szaftos süteményt kaptunk.

Hozzávalók a piskótához:
  • 15 dkg dió
  • 20 dkg cukkini
  • 15 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csipet só
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál fahéj
  • fél csomag sütőpor
Hozzávalók a mázhoz:
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kiskanál kókuszolaj
Elkészítése:
  1. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A dió egy részét ledaráljuk, egy részét apróra vágjuk. (én fele-fele csináltam)
  3. A tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, két csipet sót robotgéppel legalább 5 percig keverjük, hogy minél habosabb legyen.
  4. Hozzácsurgatjuk az olajat.
  5. Kimérjük a lisztet, diót, sütőport, összekeverjük, majd apránként a habos részhez adjuk.
  6. Legvégül kinyomkodjuk a cukkiniből a levet és hozzákeverjük az eddigi masszánkhoz. (én kinyomkodva mértem a 20 dkg-t)
  7. Kivajazott, zsemlemorzsázott 24 cm-es tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  8. Tetejére 1 dl tejszínt melegítünk, ha meleg lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a csokit és egy kiskanál kókuszolajat keverünk hozzá.
  9. Bevonjuk vele a tortánkat, ha kihűlt.
  10. Dióval díszíthetjük, passzol hozzá a tejszínhab is.

2 megjegyzés: