2014. augusztus 14., csütörtök

Almás pite szénhidrátcsökkentett liszttel



Hozzávalók a tésztához:
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 20 dkg szénhidrát csökkentett liszt
  • 5 dkg eritrit
  • 1 kiskanál búzasikér
  • csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 4 evőkanál tejföl (15 dkg)
  • 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • fahéj
  • 5 dkg eritrit
Elkészítése:
  1. A tészta hozzávalóit kimérjük, összekeverjük, alaposan összegyúrjuk és minimum egy órát a hűtőben pihentetjük.
  2. Ezalatt az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
  3. Egy edénybe rakjuk, fahéjjal, eritrittel ízesítjük, majd összefőzzük, pároljuk.
  4. A tésztánkat kivesszük a hűtőből, összegyúrjuk és ketté választjuk. Az egyik felét kör alakúra nyújtjuk és egy kivajazott, zabpehelylisztezett 28 cm-es tortaformába simítjuk.
  5. Ráegyengetjük a megpárolt almát.
  6. A tészta másik felét is kinyújtjuk és a töltelék tetejére helyezzük. (lehet csíkozva és simán is)
  7. Tetejét kenjük le egy tojással.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése