Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 20 dkg szénhidrát csökkentett liszt
- 5 dkg eritrit
- 1 kiskanál búzasikér
- csipet só
- 10 dkg vaj
- 1 egész tojás
- 4 evőkanál tejföl (15 dkg)
- 1 csomag sütőpor
- 1 kg alma
- fahéj
- 5 dkg eritrit
- A tészta hozzávalóit kimérjük, összekeverjük, alaposan összegyúrjuk és minimum egy órát a hűtőben pihentetjük.
- Ezalatt az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
- Egy edénybe rakjuk, fahéjjal, eritrittel ízesítjük, majd összefőzzük, pároljuk.
- A tésztánkat kivesszük a hűtőből, összegyúrjuk és ketté választjuk. Az egyik felét kör alakúra nyújtjuk és egy kivajazott, zabpehelylisztezett 28 cm-es tortaformába simítjuk.
- Ráegyengetjük a megpárolt almát.
- A tészta másik felét is kinyújtjuk és a töltelék tetejére helyezzük. (lehet csíkozva és simán is)
- Tetejét kenjük le egy tojással.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése