Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 egész tojás
- 7 dkg liszt
- 15 dkg mogyoró vagy mandula
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáolvasztjuk a vajat is.
- A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét habosra keverjük.
- A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral szintén habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, csokit, majd a darált mandulát vagy mogyorót is.
- Ezután a liszttel elkevert, sütőport, sót is hozzáadjuk.
- Legvégül a tojásfehérje hab felét még a keverőgép alacsony fokozatán hozzákeverjük, majd a maradékot egy lapát segítségével óvatosan hozzáforgatjuk.
- Kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük a masszát.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
- A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokit és addig kevergetjük míg egynemű krémet nem kapunk.
- Ráöntjük a tortánkra és tetszőlegesen mogyoró, mandula vagy akár cukorkával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése