2014. július 30., szerda

Francia csokoládétorta



Hozzávalók:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 egész tojás
  • 7 dkg liszt
  • 15 dkg mogyoró vagy mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só 
Máz hozzávalói:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
Elkészítése:
  1. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáolvasztjuk a vajat is.
  2. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét habosra keverjük.
  3. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral szintén habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, csokit, majd a darált mandulát vagy mogyorót is.
  5. Ezután a liszttel elkevert, sütőport, sót is hozzáadjuk.
  6. Legvégül a tojásfehérje hab felét még a keverőgép alacsony fokozatán hozzákeverjük, majd a maradékot egy lapát segítségével óvatosan hozzáforgatjuk.
  7. Kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük a masszát.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
  9. A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokit és addig kevergetjük míg egynemű krémet nem kapunk.
  10. Ráöntjük a tortánkra és tetszőlegesen mogyoró, mandula vagy akár cukorkával díszítjük.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése