Hozzávalók a piskótához:
- 12,5 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 egész tojás
- csipet só
- fél csomag sütőpor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg kristálycukor
- 2,5 dl habtejszín (Meggle cukrászhab)
- 40 dkg pucolt, felkockázott rebarbara
- 15 dkg kristálycukor
- 0,5 dl víz
- 1 kiskanál étkezési zselatin
- A tészta hozzávalóit kimérjük, összegyúrjuk, majd egy kivajazott, lisztezett tortaformát kibélelünk vele, hogy legyen egy kis pereme is.
- Ezután minimum 30 percre hűtőbe rakjuk.
- A tejet összekeverjük a pudingporral, hozzáadjuk az 5 dkg cukrot és pudingot főzünk belőle. Kihűtjük.
- A tésztánkat előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
- A rebarbarát miután felkockáztuk összekeverjük a 15 dkg cukorral.
- A kisült tésztánkra kanalazzuk a rebarbarát, eligazgatjuk és további 20 percig sütjük a sütőben.
- Fél dl vizet felmelegítünk, majd hozzáadjuk az étkezési zselatint és jól elkeverjük.
- A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a zselatinos vizet és a kihűlt pudingot is.
- A krémet a torta tetejére simítjuk és hűtőben pár órát állni hagyjuk.
- Tetejét apróra vágott mogyoróval vagy szeletelt mandulával díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése