Ezt a receptet már nagyon régen kinéztem, sőt egyszer már el is kezdtem elkészíteni, de eredetileg 3 órát írtak a mandarinok főzésére és én jól el is felejtettem és szénné égtek. Még szerencse, hogy semmi komolyabb baj nem lett belőle. Szóval szerintem nem kell 1 óra sem és tökéletesen megfőnek a kis narancssárga golyóbisok. Hétvégén sikerült jó árban mandulához jutnom, így nem volt kérdés, hogy most elkészítem ezt a nagyon egyszerű kevert tésztás, szaftos finomságot és végre megtudom milyen az íze.
Hozzávalók:
- 8 kisebb mandarin
- 25 dkg darált mandula
- 20 dkg kristálycukor
- 6 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- A mandarinokat alaposan megmossuk, majd egy edényben felrakjuk főni, annyi vízzel amennyi ellepi.
- Kb. 1 órán át takarékon főzzük.
- Ezután egy szűrőbe rakjuk a megfőtt mandarinokat és jól lecsöpögtetjük.
- Héjastul felkockázzuk a mandarinokat.
- Botmixerrel összepürésítjük. (nekem 37 dkg lett turmixolva)
- Egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk az egész tojásokat és habosra keverjük.
- Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, mandulát, sütőport és alaposan elkeverjük.
- Kivajazott, darált mandulával megszórt tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 60 percig sütjük. (ha kell a vége felé letakarjuk alufóliával)
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése