Hozzávalók a csokis piskótához:
- 4 egész tojás
- 17 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 3 dkg keserű kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál narancslé
- 1/2 narancs reszelt héja
- 2 egész tojás
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 4 evőkanál víz
- fél csomag sütőpor
- fél csomag vaníliás cukor
- Az egész tojást a cukorral, vízzel habosra keverjük.
- Kimérjük a lisztet, sütőport, egyebet majd óvatosan hozzákeverjük a habos részhez.
- Kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük őket.
- A csokis piskótát kihülés után félbevágjuk.
- 50 dkg gesztenyemassza
- 3 evőkanál rum
- 3 tojás sárgája
- 8 dkg porcukor
- 2,5 dl tejszín
- 1 narancs héja
- 4 evőkanál narancslé
- ízlés szerint kandírozott narancshéj
- A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a rumot kisebb darabokban a gesztenyemasszát.
- Ízesítjük narancs héjjal és lével.
- Felverjük a tejszínt, majd óvatosan a gesztenyés masszához keverjük.
- Ezután összeállítjuk a tortát. Alulra egy csokis lap, majd a krém harmada, erre szórhatunk kandírozott narancshéjat, sima piskóta, arra ismét krém és narancshéj. Tetejére a csokis piskóta, amire a maradék gesztenyés krémet kenjük.
- Ezután lehűtjük.
- A torta oldalára csokiköpeny kerül, melyhez 15 dkg csokit olvasztunk egy kiskanál olajjal. Alufóliát tépünk, annyit amennyivel körbe tudjuk tekerni a tortát. Olyan magasra hajtjuk, mint a torta magassága.
- A tortánkhoz kb. másfél dl tejszínt habbá verünk, ezzel bevonjuk az oldalát és a tetejét tetszőlegesen dekoráljuk.
- A csokinkat az alufóliára folyatjuk és elkenjük, majd sorban a torta oldalára tapasztjuk.
- Ezután ismét hűtjük, majd 1-2 óra múlva a fólia szépen, óvatosan lehúzható, így szép csokis oldala lesz a tortának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése