2013. június 6., csütörtök

Rebarbarás-epres-diós süti

 

Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 75 g cukor
  • 70 g tejföl
  • 50 g vaj
  • 100 g darált dió
  • 65 g liszt
  • 5 g sütőpor
  • rebarbara
  • eper
  • fahéj, barna cukor
Elkészítése:
  1. Tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a vajat is.
  3. Ezután a lisztet, diót és végül a sütőport is.
  4. A felvert tojások habját is óvatosan a masszához keverjük.
  5. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
  6. A rebarbarát felkockázzuk, az epreket félbe/negyedbe vágjuk, majd ízlés szerint 1-2 kanál barna cukorral és 1 kiskanál fahéjjal összekeverjük a felkockázott zöldség/gyümölcsöket.
  7. Szép egyenletesen a massza tetejére szórjuk az epres keveréket.
  8. Előmelegített sütőben (180 fokon) 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, főleg középen.  
Megjegyzés: ez egy fél adag, 28x17cm-es ovális kerámia tálban készült.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése