2019. január 23., szerda

Marcipános kocka







Hozzávalók:
  • 50 dkg háztartási keksz darálva
  • 25 dkg olvasztott ráma
  • 9 evőkanál forró tej
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 0,5 dl rum
  • mandula aroma
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál olaj
  • 20 dkg marcipán
Elkészítése:
  1. A darál kekszet, porcukrot, vajat és tejet összegyúrjuk. A kapott masszát elfelezzük.
  2. Az egyik részbe rakjuk a kakaóport, kókuszreszeléket és a rum aromát, összegyúrjuk.
  3. A másik részhez csak a mandula aromát öntjük, szintén összegyúrjuk.
  4. Először a kakaós részt belesimítjuk egy sütőpapírral kibélelt 20*30 cm-es tepsibe.
  5. Erre a kakós részre rásimítjuk a zöld részt is. Könnyebb egy kis méretű nyújtófával. 
  6. Ezután a marcipán masszát is kinyújtjuk és ráhelyezzük a zöld részre. (folpack között a legkönnyebb kinyújtani)
  7. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk egy kis olajjal simára keverjük és beborítjuk vele a süteményünket.
  8. Hűtőben tároljuk, ha megköt szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése