Eredetileg babapiskótával készül, de sajnos az épp nem volt itthon, ezért egyszerűbbnek láttam egy sima piskótával készíteni.
Hozzávalók a piskótához:
- 4 egész tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 8 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 4 dl tejszín
- 1 tasak habfixáló
- 1 tasak vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- 50 dkg tejföl
- 2 citrom reszelt héja és leve
- Először elkészítjük a piskótát. A 4 egész tojást a cukorral és a vízzel nagyon habosra keverjük.
- Ezután óvatosan alacsonyabb fokozaton hozzáadjuk a lisztet, sütőport, csipet sót.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
- Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (cukor, tejföl, citrom héja és leve) és elkeverjük.
- Miután a piskótánk kisült, ketté vágjuk és a krém 2/3-át az alsó lapra kenjük.
- Ráhelyezzük a tetejét és a maradék krémet is rákenjük.
- 1 éjszakát hűtőben pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése