2013. június 25., kedd

Tejbegrízes-ribizlis süti


Hozzávalók a piskótához:
  • 6 tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 6 evőkanál víz
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
  1. A tojásokat, cukrot és vizet jó sokáig habosra keverjük.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, sütőport.
  3. Kivajazott, lisztezett formába öntjük és előmelegített (180 fok) sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Krém hozzávalói:
  • 2 dl tej
  • 2 dkg gríz
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg Rama
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30-40 dkg ribizli
Elkészítése:
  1. A tejhez hozzáadjuk a grízt és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  2. A porcukrot, vaníliás cukrot, Ramát habosra keverjük.
  3. Végül a két krémet, ha egyforma hőmérsékletűre hűltek összekeverjük.
  4. Óvatosan hozzákeverjük a ribizlit is.
  5. A piskótát ketté vágjuk, majd a közepére kenjük a krémet.
  6. Hűtőben pihentetjük, míg összeáll a krém.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése