2015. szeptember 26., szombat

Hideg körte leves fehérborral


Hozzávalók:
  • 5 db vilmoskörte
  • 1,5 dl fehérbor
  • 8 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 citrom héja
  • fél citrom leve
  • pár szem szegfűszeg, fahéj
Elkészítése:
  1. Egy kicsi edénybe beleöntjük a bort és a fűszerekkel (szegfűszeg, fahéj, citrom héja) felforraljuk.
  2. A körtéket meghámozzuk, apró kockára vágjuk, közben a vizet feltesszük forrni egy másik edénybe.
  3. A forró vízbe csipet sót és pár kanál cukrot teszünk, majd hozzáadjuk a felkockázott körténket.
  4. Leszűrjük a forralt bort, majd a leveshez adjuk.
  5. Ezután egy evőkanálnyi pudingot elkeverünk a tejszínnel, majd ezt is a levesünkhöz adjuk.
  6. Belenyomjuk a citrom levét, ha kell még utána ízestjük cukorral.
  7. Egyet forralunk rajta, majd kihűtjük.
  8. Tejszínhabbal és fahéjjal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése