2014. május 18., vasárnap

Nutellás kuglóf


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg folyékony Rama
  • 7 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • aprított mogyoró
  • Nutella
Elkészítése:
  1. Kimérjük a lisztet.
  2. Fél dl langyos tejbe teszünk egy kis kanál cukrot, egy marék lisztet majd elkeverjük, ezután belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos helyre rakjuk, kelesztjük.
  3. A maradék liszt közepére lyukat készítünk, beletesszük a többi hozzávalót is. (Rama, cukor, só, maradék tej, tojás sárgája)
  4. Hozzáadjuk a kovászt és a keverőgép dagasztó karjával jó alaposan összekeverjük, míg elválik az edény oldalától.
  5. Meleg helyen tovább kelesztjük.
  6. Miután megkelt, lisztezett felületen 30x45 cm nagyságúra nyújtjuk.
  7. A Nutellát kicsit felolvasztjuk, (mikróban vagy meleg vízbe állítva) majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát és tetszőlegesen szórhatunk rá aprított mogyorót, majd feltekerjük, mint a csigát.
  8. Egy kuglófformát kivajazunk, majd liszt helyett aprított mogyoróval szórjuk meg.
  9. Belehelyezzük a Nutellás hengerünket.
  10. Tovább kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, ezután további fél órát 170 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése