2013. október 18., péntek

Kókuszos-almás torta

Ennek a tortának a receptje a szomszéd nénitől származik. Sokszor készített ilyet és mindig kaptam belőle egy szeletet, hisz tudta, hogy ez a kedvencem. Persze később a receptet is elkértük Tőle, így ez volt az első sütik egyike amit nekiálltam megsütni. Nagyon gyors és finom vendégváró süti, szuper délutáni kávézáshoz.

Hozzávalók:
  • 200 g vaj
  • 200 g kristálycukor
  • 4 tojás
  • 3-4 evőkanál citromlé
  • 175 g liszt
  • 75 g kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor
  • 6-7 alma
Elkészítése:
  1. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A puha vajat, a cukrot és a 4 tojás sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlét. 
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, sütőport, csipet sót és a kókuszreszeléket is. 
  4. 1 db almát nagyobb lukú reszelőn lereszelünk, majd ezt is hozzákeverjük a tésztához.
  5. Egy tepsit/tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk az alját, majd beleöntjük a masszát.
  6. Az almákat meghámozzuk, félbe vagy negyedbe vágjuk. Kivágjuk a magházát, bevagdossuk az almákat és szép sorban belenyomjuk a masszába.
  7. 40 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése