2017. december 20., szerda

Puszedli



Pár éve a Gasztroangyalban láttam ezt a receptet és azóta tervezem az elkészítését. Szuper ajándékötlet lehet egy szép sütis dobozba rendezve, akár tanárnak, kollégának, ismerősnek, rokonoknak. Elkészítése roppant egyszerű, nem igényelt egy órát sem és az apró kezek is ügyesen tudnak segíteni a golyók készítésében.

Hozzávalók:
  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál kakaópor
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • csipet gyömbér
  • 1 evőkanál tejföl
  • narancs és citrom reszelt héja
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 15 dkg méz
  • 8 dkg vaj vagy zsír
  • pár csepp citromlé, narancslé
Elkészítése:
  1. A száraz hozzávalókat kimérjük, majd a nedves hozzávalókat is hozzáadjuk és összegyúrjuk a masszát.
  2. Kis diónyi golyókat formázunk belőlük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a golyókat és előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük őket.
  4. Tetejükre a maradék tojás fehérjéből és 12 dkg porcukorból kevert masszát kenünk, vagy ha egyszerűbb még melegen belemártogatjuk a kisült puszedliket.
  5. Miután megszáradt dobozba rakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése