2013. május 22., szerda

Sárga tetejű diós süti



Tészta hozzávalói:
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg dió
  • 12,5 dkg liszt
  • 5 tojás fehérje
Máz hozzávalói:
  • 5 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
Elkészítése:
  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a diót is.
  3. A tojások felvert habjával fellazítjuk a tésztát,
  4. majd egy kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 150 fokon, 30 percig készre sütjük.
  5. Közben a máz hozzávalóit habosra keverjük. 
  6. A sütőből kiszedjük a megsült piskótát és egyből a forró tésztára öntjük a sárga mázat.
  7. Hagyjuk megszikkadni, kihűlni.

3 megjegyzés:

  1. Én is kipróbáltam, tényleg nagyon finom és egyszerű süti! Pikk-pakk elfogyott nálunk is, mindenki dicsérte. :-)

    VálaszTörlés
  2. nagyon jó receptek, szeretném rendszeresen olvasni

    VálaszTörlés