Már évek óta Moha konyha mézes puszedlijét szoktam sütni. Nekem nagyon bevált, imádom sülés közben a narancshéj illatát és persze egyből puha, már dekorálás közben is lopkodják a gyerekek. Idén változtattunk a díszítésen, hogy a picik is kivegyék a részüket belőle. Vettem két ecsetet amivel fehérre befestették a mézeseket, majd színes cukorkával megszórták. Lilla már nagyon szépeket készített, Marci is kitartóan alkotott. Persze azért előfordul, hogy sütés után megkeményednek a sütik, olyankor tegyünk a dobozba almát.
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg méz
- 3 tojás
- 20 dkg porcukor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- fél zacskó mézeskalács fűszerkeverék (Kotányi)
- 2 evőkanál citromlé
- reszelt narancs és citromhéj
- 50 dkg finomliszt
- A vajat és a mézet felolvasztjuk.
- A tojásokat a porcukorral és fűszerekkel habosra keverjük.
- Ezután hozzárakjuk a lisztet és a mézes vajat. Itt már a dagasztót használjuk.
- Éjszakára a hűtőbe rakjuk pihenni.
- Másnap lisztezett felületen fél-egy centi vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. (ne süssük túl, attól lesz kemény)
- 1 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
- 1-2 teáskanál étkezési keményítő
Színes cukorka készítése:
Egy evőkanál kristálycukrot tálkába rakunk és 2 csepp ételfestéket adunk hozzá. Jó alaposan elkeverjük, hogy ne tudjon összeragadni és szép egyenletes színt kapjon.
Idén ezt fogom kipróbálni :)
VálaszTörlésLegjobb recept! Évek óta ezt készítem
VálaszTörlés