
Sokan azt mondják, hogy az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség. Ez szerintem is így van, bár én a piskótát is magam szoktam sütni, mert úgy sokkal finomabb. Gyakran készítem, egyszerű, imádjuk, csak nem túl jól fotózható.
Piskóta hozzávalói:
- 4 egész tojás
- 6 evőkanál víz
- 17 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
- 6 egész tojás
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg mascarpone
- 2 evőkanál rum
- 4 dl tejeskávé
- keserű kakaópor
Elkészítése:
- Először elkészítem a piskótát. Az egész tojásokat a cukorral és vízzel habosra, fehérré keverem.
- A lisztet kimérem, összekeverem a sütőporral, vaníliás cukorral, majd a habhoz adom és összeforgatom.
- Kivajazott, lisztezett torta formába öntöm és előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm a piskótát.
- Ha elkészült félbe vágom és hagyom kihűlni.
- A 6 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek.
- A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral krémesre keverem, majd hozzáadom a mascarponét.
- Ezután a rumot is belerakom, végül a fehérjét is óvatosan hozzá forgatjuk.
- A piskóta egyik felét egy nagy edénybe tépkedem, amit utána a tetszőlegesen ízesített kávéval meglocsolgatunk.
- A krém felét rákanalazom a piskótára. Tetejét megszórom keserű kakaóporral.
- A piskóta másik felét is rárakom, kissé belenyomkodom a krémbe, meglocsolom a tejeskávéval.
- Tetejére kenem a maradék krémet, majd ismét megszórom kakaóporral.
- Hidegen tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése