Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 25 dkg Rama
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg barna cukor
- 30 dkg zabpehely
- kb egy maréknyi levendulavirág (4g)
- fél csomag sütőpor
Elkészítése
- A hozzávalókat összekeverjük. ( A levendula virágokat leszedegetjük a szárról és átválogatjuk)
- Fél órát pihentetjük a tésztát.
- Sütőpapíros tepsire kis gombócokat formázunk belőlük, majd szétlapítgatjuk őket.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 2 pohár cukor (kb. 25 dkg)
- 3 pohár liszt (kb. 37dkg)
- 1 pohár tejföl (2dl)
- fél pohár olaj (1dl)
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom héja
- 2 evőkanál rum
- sárgabarack
Elkészítése:
- Mérőeszköznek egy 2 dl-s poharat használunk.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tejfölt, olajat.
- Majd végül a lisztet, sütőport is hozzákeverjük.
- Ízesítjük a rummal, egy citrom héjával.
- Tepsibe öntjük a sűrű masszát, amit félbe vagy negyedbe vágott sárgabarackokkal teletűzdelünk.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 6 evőkanál víz
- 30 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
- A tojásokat, cukrot és vizet jó sokáig habosra keverjük.
- Hozzákeverjük a lisztet, sütőport.
- Kivajazott, lisztezett formába öntjük és előmelegített (180 fok) sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Krém hozzávalói:
- 2 dl tej
- 2 dkg gríz
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg Rama
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30-40 dkg ribizli
Elkészítése:
- A tejhez hozzáadjuk a grízt és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- A porcukrot, vaníliás cukrot, Ramát habosra keverjük.
- Végül a két krémet, ha egyforma hőmérsékletűre hűltek összekeverjük.
- Óvatosan hozzákeverjük a ribizlit is.
- A piskótát ketté vágjuk, majd a közepére kenjük a krémet.
- Hűtőben pihentetjük, míg összeáll a krém.
Hozzávalók:
- 15 dkg Rama
- 3 egész tojás
- 30 dkg cukor
- 15 dkg dió
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 60 dkg meggy
Elkészítése:
- A margarint, tojást és a cukrot habosra keverjük.
- A lisztet, diót, sütőport összekeverjük és kanalanként hozzáadjuk a tojásos részhez.
- Belereszeljük a citrom héját, majd egy fél citrom levét is belenyomjuk.
- Végül a 3 dl tejet is hozzáöntjük és simára keverjük a masszát.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, tetejére kimagozott meggyet szórunk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.
Tepsi mérete: 24x36cm
Hozzávalók a tésztához:
-
6 tojás
-
18 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
-
1 dl víz
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 kiskanál kakaópor
-
1 csipet só
Puding hozzávalói:
-
8 dl tej
-
2 csomag puncsos vagy epres pudingpor
-
6 evőkanál cukor
Tetejére:
-
900 g tejföl
-
6 evőkanál porcukor
-
kakaópor
-
10 g zselatin
Elkészítése:
- Elkészítjük a pudingos részt, a tejjel elkeverjük a pudingot, cukrot és sűrűre főzzük.
- A tojások fehérjét kemény habbá keverjük.
- A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a lisztes sütőport és vizet, olajat lassanként hozzákeverjük.
- Ezután hozzákeverjük a tojások felvert habját is.
- A tészta felét egy tepsi aljába öntjük.
- A másik feléhez hozzákeverünk 2 kiskanál kakaóport majd ezt a fehér piskótára csurgatjuk.
- Az időközben kihűlt pudingból kanállal pöttyöket/foltokat rakunk a kétszínű tésztára.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
- Elkészítjük a süti tetejét. 2 dl tejfölt elkezdünk melegíteni, majd a zselatint belekeverjük, hozzáadjuk a cukrot is. Összekeverjük a többi tejföllel és a kihűlt sütemény tetejére öntjük az egészet, egyenletesen elsimítjuk.
- Hűtőben pihentetjük min. 1 órát, hogy megdermedjen, majd kakaóporral meghintve tálaljuk.
Tepsi mérete: 24x36cm
Hozzávalók:
- fél fej káposzta
- 2 kisebb sárgarépa
- 1 salátahagyma
Öntet hozzávalói:
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 3 evőkanál tárkonyecet
- 7 evőkanál majonéz
- 3-4 evőkanál barnacukor
- 3 evőkanál tejföl
- só, bors
Elkészítése:
- A káposztát apróra vágjuk vagy lereszeljük, besózzuk.
- A répát is lereszeljük és a hagymát is felkockázzuk.
- Összekeverjük az öntet hozzávalóit, közben kóstoljuk, majd állni hagyjuk, hogy a cukor felolvadjon.
- A káposztát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a répát, hagymát majd nyakon öntjük a szósszal és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
 |
Piknikezés |