Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg Rama margarin
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- tej
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg vaj
- 1 kg alma reszelve
- 10 dkg cukor
- kevés fahéj
- A tészta alapanyagait egy kis tejjel összekeverjük, majd 3 részre osztjuk.
- Mindhármat kinyújtjuk és 3 egyforma méretű lapot sütünk belőle, vajazott, lisztezett tepsi hátán.
- Sütési idő kb. 6-8 perc, 180 fokon. (szép világosra sütjük)
- A pudingport a tejjel megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
- A vajat a cukorral habosra keverjük, majd mikor már kihűlt a pudingos rész összekeverjük a kettőt.
- A reszelt almát megdinszteljük fahéjjal, cukorral.
- Az első tészta-lapra tesszük az almás részt, majd a második lapot.
- Arra kenjük a pudingos krémet végül befedjük a harmadik lappal.
- A tetejét porcukorral megszórjuk és hagyjuk pár órát puhulni az egészet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése