2024. július 3., szerda

Mandulás-sárgabarackos torta

Hozzávalók az aljához: 

  • Gyümölcs elrendezése
    18 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tojás fehérje
  • 10 dkg rama

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál tejszín
  • 1evőkanál liszt
  • 10 dkg lapkákra vágott mandula
Elkészítése: 
  1. Először elkészítjük a sütemény alját. A hozzávalókat kimérjük, majd összekeverjük, összegyúrjuk.
  2. Egy kb. 26 cm átmérőjű torta formát kivajazunk, kilisztezünk, majd ebbe belesimítjuk a tésztánkat.
  3. Ezután egy marék zsemlemorzsával megszórjuk.
  4. Én most sárgabarackot raktam rá, amiket cikkelyekre vágtam. (elkészíthető meggyel is)
  5. A mandulás részhez a hozzávalókat szintén kimérjük, összekeverjük, majd a gyümölcsre kanalazzuk.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése