Az elmúlt két hétben Németországban jártam, ahol rengeteg színesebbnél színesebb receptes újságot lehetett lapozgatni a boltokban. Szívem szerint az összeset megvettem volna, de egy év sem lett volna elég végignézni, végigolvasni őket. Végül egyetlen egy újságot kiválasztottam, amiből ez a mákos süti lett az első tesztalanyom. Aki szereti a mákot annak kötelező kipróbálnia, szerintem nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 5 db alma
- fél citrom leve
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 4 tojás
- 2,5 dl író (Buttermilch néven vettem)
- 15 dkg darált mák
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom héja
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál víz
- Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk és meglocsoljuk a fél citrom levével.
- A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 egész tojást és tovább keverjük.
- Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, belereszeljük a citrom héját.
- Kimérjük az írót és szintén hozzákeverjük, majd a mákot is belekeverjük.
- Egy fakanállal óvatosan hozzákeverjük , majd az egész masszát egy kivajazott, lisztezett nagy (28 cm) tortaformába öntjük.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 60 percig sütjük.
- 10 dkg porcukrot elkeverünk két evőkanál vízzel, habzsákba töltjük és csíkokat húzunk a torta tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése