Már régóta szemezek az édesburgonyával vagyis batátával. Kíváncsi voltam milyen az íze, illata, mit lehet belőle elkészíteni. Létezik belőle fehér, narancssárga, lila, sőt vörös is. Nem tudom hazánkban melyik a legelterjedtebb, de én örülök, hogy ezt a szép narancssárgát sikerült kifognom. (megnéznék egy lila színű levest is) Elsőre egy krémlevest készítettem belőle, legközelebb megpróbálkozom egy köret elkészítésével is.
Hozzávalók:
- 45 dkg megpucolt, felkockázott édesburgonya
- 1 szál fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 8 dl húsleveslé
- 1,5 dl tejszín
- 3 evőkanál olaj
- só, bors
- pici reszelt gyömbér
- A vöröshagymát pici olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a megpucolt, apróra felvágott fehérrépát és batátát, pár percig pároljuk.
- Felöntjük a húsleveslével, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve főzzük míg megpuhulnak a zöldségek.
- Ezután összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy utolsót forralunk rajta.
- Belereszelünk egy kevéske gyömbért.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése