Ez az első gyümölcskenyerem, nálunk nem volt szokás. Most viszont a bejgli sütésből maradt egy csomó fehérje és annak a felhasználására kerestem felhasználási módot. Pont szembe jött velem Dina gyümölcskenyere, amit egyből ki kellett próbálnom. Annyira finom lett, hogy ezentúl erre fogom gyűjteni a fehérjéket.
Hozzávalók:
- 6 tojás fehérje
- 12 dkg porcukor
- 14 dkg liszt
- 13 dkg durvára vágott dió
- 20 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, sárgabarack, marcipán, narancs)
- 1 evőkanál rum
- 1 narancs reszelt héja
- 7 evőkanál narancslé
- 10 dkg étcsokoládé
- A tojásfehérjét elkezdjük habosra keverni.
- Mikor már jó habos hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük.
- Kimérjük a lisztet és az aszalt gyümölcsöket, ezeket összekeverjük, hogy ne tapadjon annyira össze az aszalt gyümölcsös rész.
- Ezután a fehérjéhez keverjük a lisztes keveréket, a diót.
- Ízesítjük rummal, narancs héjával, levével.
- Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
- Miután kihűlt olvasztott csokival bevonjuk és díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése