2014. december 19., péntek

Tojáslikőrös kuglóf


Hozzávalók:
  • 5 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl olaj
  • 2,5 dl tojáslikőr
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
Elkészítése:
  1. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a likőrt és az olajat.
  3. Kimérjük a lisztet, keményítőt, sütőport és kanalanként hozzákeverjük a masszához.
  4. Kivajazott, lisztezett kuglóf formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
  5. Kis pihentetés után kiborítjuk a formából, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése