Túrós batyu
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 kiskanál só
- 1 egész tojás
- 8 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál búzadara
- 2 egész tojás
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
- A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál porcukorral összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
- A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, tojást, pici sót, majd a felfuttatott élesztőt is beleöntjük.
- A vajat megolvasztjuk, azt is hozzákeverjük a többihez, majd lágy tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
- A tésztát duplájára kelesztjük.
- Kikeverjük a tölteléket. Először a tojások fehérjéből habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a többi hozzávalót is.
- A tésztánkat fél centi vékonyra kinyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
- Minden négyzet közepébe egy evőkanálnyi túrót rakunk, majd a csücskeit összefogjuk és csavarunk egyet rajta, hogy sülés közben ne nyíljon ki.
- Tetejüket tojással lekenjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, ne túl szorosan, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése