2018. január 16., kedd

Túrós batyu

 Hozzávalók a tésztához:
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál só
  • 1 egész tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 egész tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
  1. A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál porcukorral összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, tojást, pici sót, majd a felfuttatott élesztőt is beleöntjük.
  3. A vajat megolvasztjuk, azt is hozzákeverjük a többihez, majd lágy tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
  4. A tésztát duplájára kelesztjük.
  5. Kikeverjük a tölteléket. Először a tojások fehérjéből habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a többi hozzávalót is.
  6. A tésztánkat fél centi vékonyra kinyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
  7. Minden négyzet közepébe egy evőkanálnyi túrót rakunk, majd a csücskeit összefogjuk és csavarunk egyet rajta, hogy sülés közben ne nyíljon ki.
  8. Tetejüket tojással lekenjük.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, ne túl szorosan, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  10. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése