Nemrég a Svábházban Irén nénitől megtanulhattuk a hagyományos császármorzsa elkészítését, de annak 6 órát pihennie kell, ezért én ezt a leegyszerűsített, gyors receptet szoktam elkészíteni.
- 5 dl tej
- 2 egész tojás
- 25 dkg búzadara
- 10 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
- A tejet a cukorral és a tojás sárgájával alaposan elkeverjük, majd feltesszük forrni.
- Kicsivel később folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát és sűrűre főzzük.
- Óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.
- Kivajazott jénaiba átkanalazzuk és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, ezalatt párszor átkeverjük, hogy morzsás legyen.
- Lekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése