2018. január 29., hétfő

Egyszerű császármorzsa


Nemrég a Svábházban Irén nénitől megtanulhattuk a hagyományos császármorzsa elkészítését, de annak 6 órát pihennie kell, ezért én ezt a leegyszerűsített, gyors receptet szoktam elkészíteni.

Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 2 egész tojás
  • 25 dkg búzadara
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
Elkészítése:
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tejet a cukorral és a tojás sárgájával alaposan elkeverjük, majd feltesszük forrni.
  3. Kicsivel később folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát és sűrűre főzzük.
  4. Óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.
  5. Kivajazott jénaiba átkanalazzuk és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, ezalatt párszor átkeverjük, hogy morzsás legyen.
  6. Lekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése