2013. április 12., péntek

Rebarbarás-epres torta


Tészta hozzávalói:
  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 5 g sütőpor
  • 5 g vaníliás cukor
  • 12,5 dkg Rama
  • pici só 
Tészta elkészítése:
  1. A hozzávalókat egy tálba rakjuk és összekeverjük, összegyúrjuk.
  2. Egy kivajazott, lisztezett torta formát kibélelünk vele, úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
Töltelék hozzávalói:
  • 60-70 dkg rebarbara - pucolva kb. 30 dkg
  • 5-10 szem eper 
  • 1 citrom reszelt héjja
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 75 g szeletelt mandula
  • fahéj
  • 3-4 evőkanál cukor
Töltelék elkészítése:
  1. 6-7 szál (60-70 dkg) rebarbarát meghámozunk, megmossuk, 2 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Hozzáaprítunk 5-10 szem epret és 1 dl vízzel, 3-4 evőkanál cukorral, 1 kávéskanál fahéjjal, 1 citrom reszelt héjával felforraljuk, majd 1 púpozott evőkanál keményítővel besűrítjük. 
  3. Ezt a masszát kihűtjük, utána a formába simított tésztára öntjük. 
  4. Rászórjuk a szeletelt mandulát.
Teteje hozzávalói:
  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg rama
  • 4 g csomag sütőpor
  • 4 g vaníliás cukor
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat összekeverjük, de nem fog összeállni, csak morzsás, darabos lesz.
  2. Ezt a morzsás tésztát a töltelékre szórjuk.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon, kb. 30percig sütjük, míg a teteje szépen elkezd pirulni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése