Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 narancs reszelt héja
- csipet só
- 4-5 szem alma
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.
- A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Kimérjük a lisztet, hozzámorzsoljuk a vajat, sütőport, majd a habos sárgájához keverjük.
- Ezután belereszeljük a narancsok héját.
- Végül óvatosan összeforgatjuk a fehérjével.
- Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat.
- Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a tésztánkat, majd az almákat vékony szeletekre vágjuk.
- Az almaszeleteket függőlegesen a tésztába szúrjuk, körbe, körbe egész közel egymáshoz.
- Tetejét megszórjuk kristálycukorral és fahéjjal.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 1 óra alatt készre sütjük.
- Ellenőrizzük tűpróbával, mivel az alma miatt nehezen sül át a közepe.
- Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése