2013. április 8., hétfő

Brokkolis-sajtos-sonkás pite




Pite hozzávalói:
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 5-6 evőkanál víz
Elkészítése:
  1. Tegyük a lisztet egy tálba, vagdossuk rá a vajat, sózzuk és kezdjük el gyúrni, majd adjunk hozzá 5-6 evőkanál vizet. Gyúrjuk cipóvá.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagra és béleljük ki vele a piteformát, hogy egy kis pereme legyen.
Feltét hozzávalói:
  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg sonka
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • 15-20 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 1 fej hagyma
  • só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
  1. A brokkolit szedjük szét rózsáira, mossuk meg, majd sós forró vízbe téve főzzük meg, kb. 2 perc alatt. ( ha egy csipet szódabikarbónát teszünk hozzá szép zöld marad a brokkoli)
  2. Lecsepegtetjük, majd a tésztára igazgatjuk.
  3. Felkockázzuk a hagymát és a sonkát, majd ezeket is a brokkolira tesszük.
  4. Ezután a kétféle sajtot lereszeljük és szintén a pitére szórjuk.
  5. A tejszínt, tojást és a fűszereket összekeverjük (mix-fixben összerázzuk) és egyenletesen ráöntjük a feltétre.
  6. Előmelegített sütőben, 150 fokon 45 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése