Eredetileg mandulával készül és mandulával kell a tetejét is megszórni. Nekem nem volt itthon mandulám, viszont rengeteg barack potyogott le a fáról, így gyorsan fel kellett használnom. Nagyon finom, egyszerű és mutatós sütemény.
Hozzávalók:
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 3 egész tojás
- 23 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 5 dkg darált dió vagy mandula
- A puha vajat a cukorral elkezdjük habosítani.
- Egyenként belekeverjük a tojásokat is.
- Kimérjük a száraz anyagokat. (liszt,dió, sütőpor,só)
- Hozzákeverjük a habos részhez.
- Kivajazott, lisztezett piteformába egyenletesen eloszlatjuk a masszát, majd a tetejére sűrűn rárakosgatjuk a negyedbe vágott sárgabarackot.
- Tetejére blansírozott mandula szórható.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése