2013. augusztus 27., kedd

Szilvás túrótorta


Tészta hozzávalói:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 5 g sütőpor
  • 5 g vaníliás cukor
  • 12,5 dkg Rama
  • pici só 
Tészta elkészítése:
  1. A hozzávalókat egy tálba rakjuk és összekeverjük, összegyúrjuk.
  2. Egy kivajazott, lisztezett tortaformát kibélelünk vele, úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
  3. Megszórjuk zsemlemorzsával és rárakosgatjuk a kimagozott, félbevágott szilvákat.
  4. Tetejét megszórjuk fahéjjal, ízlés szerint szeletelt mandulával.
Túrós töltelék hozzávalói:
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg túró
  • 40 ml olaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom héja
  • fél citrom leve
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
Túrós töltelék elkészítése:
  1. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, pudingport, citrom héjat és citromlét.
  3. Óvatosan hozzákeverjük a fehérjét és a szilvákra öntjük a túrókrémet.
Teteje hozzávalói:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg Rama
  • 5 g csomag sütőpor
  • 5 g vaníliás cukor
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat összekeverjük, de nem fog összeállni, csak morzsás, darabos lesz.
  2. Ezt a morzsás tésztát a töltelékre szórjuk.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon, kb. 45 percig sütjük, míg a teteje szépen arany színűre sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése