2019. október 7., hétfő

Lencsefőzelék



Főzelék recept nem nagyon van a blogon, de újabban ez a család kedvence, rendszeresen kell készítenem, nem csak Újévkor. A receptet Főzelékes Feri egyik könyvében találtam. 

Hozzávalók:
  • 50 dkg lencse
  • 1 egész vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 kiskanál római kömény
  • fél kiskanál őrölt koriander
  • 2 dl joghurt
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 kiskanál étkezési keményítő
  • 1,4 l húsleves lé
  • 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
  1. Egy kis olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát,
  2. Ezután a fokhagymát belenyomom, majd fűszerezem és hozzáadom a lencsét. Elkeverem.
  3. Felöntöm a húslevessel, majd sózom és kb. fél órán át főzöm, míg a lencse megpuhul.
  4. Egy merőkanálnyit kiveszek a lencséből és azt botmixerrel leturmixolom.
  5. A joghurthoz hozzáadom a mustárt, keményítőt egy merőkanálnyi lét a főzelékből és csomómentesre keverem.
  6. Visszaöntöm az egészet a főzelékbe, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, ízlés szerint még sózom, borsozom, majd még felforralom.
  7. Tetszőleges feltéttel tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése