Főzelék recept nem nagyon van a blogon, de újabban ez a család kedvence, rendszeresen kell készítenem, nem csak Újévkor. A receptet Főzelékes Feri egyik könyvében találtam.
- 50 dkg lencse
- 1 egész vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 kiskanál római kömény
- fél kiskanál őrölt koriander
- 2 dl joghurt
- 2 evőkanál mustár
- 2 kiskanál étkezési keményítő
- 1,4 l húsleves lé
- 1 csokor petrezselyem
- Egy kis olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát,
- Ezután a fokhagymát belenyomom, majd fűszerezem és hozzáadom a lencsét. Elkeverem.
- Felöntöm a húslevessel, majd sózom és kb. fél órán át főzöm, míg a lencse megpuhul.
- Egy merőkanálnyit kiveszek a lencséből és azt botmixerrel leturmixolom.
- A joghurthoz hozzáadom a mustárt, keményítőt egy merőkanálnyi lét a főzelékből és csomómentesre keverem.
- Visszaöntöm az egészet a főzelékbe, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, ízlés szerint még sózom, borsozom, majd még felforralom.
- Tetszőleges feltéttel tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése