2013. szeptember 9., hétfő

Túrós pogácsa


Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 40 dkg folyós vaj
  • 2 egész tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dkg só
  • 1-1,5 dl tej
  • kiskanál cukor

Elkészítése:
  1. A tejet meglangyosítjuk és egy kiskanálnyi cukrot elkeverünk benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit hagyjuk, hogy felfusson.
  2. A hozzávalókat kimérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a keverőgép dagasztó karjával összekeverjük.
  3. Lefedjük és minimum egy órát a hűtőben pihentetjük. (még jobb, ha egy egész éjszakát áll)
  4. Egy tojást és egy kanál tejföl pici sóval összekeverünk.
  5. Lisztezett nyújtódeszkán ujjnyi vékonyra nyújtjuk a tésztát és az egészet bekenjük a tojásos keverékkel, majd mint a bejglit feltekerjük.
  6. Ezután a hosszú tekercset kb. 4 felé vágjuk, majd egymás után mind a négyet másfél ujjnyira kinyújtjuk és tetszőleges méretű pogácsákat szaggatunk belőlük.
  7. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, tojással lekenjük a tetejüket, majd tetszőleges magokkal megszórjuk. (napraforgómag, szezámmag, lenmag, sajt)
  8. Ezután is hagyhatjuk pihenni, nekem az utolsó tepsi lett a legszebb, mivel az pihent a legtöbbet.
  9. Előmelegített sütőben 200 fokon, a sütő alsó részébe pakolva kb. 20 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése