2013. november 17., vasárnap

Körtés-diós-karamellás torta


Hozzávalók a piskótához:
  • 4 tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 6 dkg dió
  • 8 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
Hozzávalók a tetejéhez:
  • 2+1 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 5 dkg vaj
  • 6-7 körte (nekem kisebbek voltak)
  • 2 evőkanál rum
  • étcsokoládé
Elkészítése:
  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét elkezdjük kemény habbá verni egy csipet sóval.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot és tovább habosítjuk.
  3. A keverőgép fokozatát alacsonyabbra tesszük és egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
  4. Ezután a lisztet, diót és sütőport is hozzákeverjük.
  5. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  6. Ezalatt elkészítjük a krémet. 2 evőkanál cukrot lassú tűzön karamellizálunk, hozzáadjuk az 1 dl tejszínt.
  7. A tejet csomómentesre keverjük a pudingporral és egy evőkanál cukorral, majd hozzáöntjük a tejszínhez és sűrűre főzzük.
  8. A körtéket megpucoljuk, szeletekre vágjuk, majd egy kis vajon, két evőkanál rummal megpároljuk.
  9. A megsült piskótánkra rakosgatjuk a megpárolt körteszeleteket, majd a maradék levet rálocsoljuk a piskótára/körtére.
  10. 5 dkg vajat robotgéppel habosra keverünk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot is.
  11. Ezzel a krémmel befedjük a tortánkat, tetejére étcsokoládét reszelünk.

2 megjegyzés:

  1. Igazi őszi finomság, nagyon tetszik! A blogoddal együtt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! További jó nézelődést! :)

      Törlés