Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 5 dkg kristálycukor
- 6 dkg dió
- 8 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Hozzávalók a tetejéhez:
- 2+1 evőkanál kristálycukor
- 1 dl tejszín
- 3 dl tej
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 5 dkg vaj
- 6-7 körte (nekem kisebbek voltak)
- 2 evőkanál rum
- étcsokoládé
Elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét elkezdjük kemény habbá verni egy csipet sóval.
- Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot és tovább habosítjuk.
- A keverőgép fokozatát alacsonyabbra tesszük és egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
- Ezután a lisztet, diót és sütőport is hozzákeverjük.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
- Ezalatt elkészítjük a krémet. 2 evőkanál cukrot lassú tűzön karamellizálunk, hozzáadjuk az 1 dl tejszínt.
- A tejet csomómentesre keverjük a pudingporral és egy evőkanál cukorral, majd hozzáöntjük a tejszínhez és sűrűre főzzük.
- A körtéket megpucoljuk, szeletekre vágjuk, majd egy kis vajon, két evőkanál rummal megpároljuk.
- A megsült piskótánkra rakosgatjuk a megpárolt körteszeleteket, majd a maradék levet rálocsoljuk a piskótára/körtére.
- 5 dkg vajat robotgéppel habosra keverünk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot is.
- Ezzel a krémmel befedjük a tortánkat, tetejére étcsokoládét reszelünk.
Igazi őszi finomság, nagyon tetszik! A blogoddal együtt! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! További jó nézelődést! :)
Törlés