Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 6 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 liter tej
- 13 dkg cukor
- 1 kiskanál vaj
- 2 félbehasított vaníliás rúd kikapart magja
- reszelt citromhéj
- 21 dkg rizs
- 2 dl tejszín
- 1 dl víz
- 2 kiskanál étkezési zselatin (zacskó fele)
- 50 dkg málna
- 2 csomag piros tortazselatin
- Először a piskótát készítjük el. A tojásokat, a cukorral és a vízzel nagyon habosra keverjük.
- Hozzákeverjük a lisztet, sütőport.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített (180 fok) sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- A rizst enyhén sós vízben előfőzzük 3 percig, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
- A tejet felforraljuk a cukorral és a többi hozzávalóval, majd hozzáadjuk a rizst.
- Többször megkevergetve egészen puhára, ragacsosra főzzük.
- A piskótánkat félbe vágjuk.
- A tejszínből habot keverünk, majd a kihűlt tejberizzsel összekeverjük.
- Egy pici vizet felmelegítünk, majd hozzákeverjük a zselatint, végül ezt a rizses masszánkhoz adjuk.
- Egy tortakarikát teszünk a piskóta alsó része köré, majd a krémet beleöntjük, elsimítjuk. Rátesszük a torta tetejét.
- A torta tetejére ráfektetjük a málnaszemeket, végül a zselatint a megadott módon elkészítjük és ráöntjük.
- Hűtőben egy éjszakán át hűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése