Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 kiskanál só
- 1 csipet cukor
- 1 evőkanál tej
- 1 csomag zöldspárga
- 1 csokor újhagyma
- 1 kápia paprika
- 4 tojás
- 2,5 dl tejszín
- 20 dkg sonka
- 1 csokor petrezselyem
- szerecsendió
- só, bors
- 10 dkg cheddar és trappista sajt vegyesen
- A tészta hozzávalóit kimérjük, kézzel összegyúrjuk, majd egy alufóliába csomagoljuk és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
- Egy óra letelte után kinyújtjuk és egy piteformát kibélelünk vele, hogy legyen egy kis pereme is.
- Befedjük sütőpapírral és sütőbabbal (én egy kisebb tortaformát raktam bele), hogy ne púposodjon fel.
- Előmelegített sütőben 200 fokon, 15 perc alatt elősütjük.
- A spárgának a fás részét levágjuk, a többit 1,5 cm-es darabokra vágjuk és egy serpenyőben, pici olajon, egy kiskanál cukorral megpároljuk.
- Felvágjuk az újhagymát, paprikát felkockázzuk.
- Egy tálba felütjük a 4 tojást, ráöntjük a tejszínt és egy villa segítségével elkeverjük.
- Hozzáadjuk a zöldségeket, az apróra vágott petrezselymet.
- A kockákra vágott gépsonka is mehet bele.
- Fűszerezzük, majd reszelünk bele a kétfajta sajtból is.
- Hozzáadjuk a megpuhult spárgát.
- Az elősütött tésztánkra öntjük a tejszínes-zöldséges szószt, majd további 25-30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése