2016. július 17., vasárnap

Fűszeres-narancsos csirke


Hozzávalók:
  • 2 egész csirkecomb
  • 1 csirkemell filé
  • 2 narancs
  • 2 citrom
  • 1 evőkanál méz
  • 2 kiskanál toscan fűszerkeverék
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1/2 kiskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
  1. Elkészítjük a pácot. 1 citrom és 1 narancs levét kicsavarjuk, hozzáadunk egy evőkanál mézet, a zöldfűszert, fűszerpaprikát, olívaolajat, majd összekeverjük.
  2. Ebbe a páncba rakjuk a tetszőlegesen felkockázott, előkészített húst, összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát és a kettévágott fokhagyma gerezdeket. (hagyhatjuk egy éjszakát állni)
  4. Tűzálló tálba átrakjuk, tetejére karikázzuk a másik narancsot, citromot, megszórjuk sóval, borssal, rozmaringot tehetünk rá.
  5. Ezután előmelegített (180-200 fokon) sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük.
  6. Tetszőleges körettel, salátával tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése