2016. november 23., szerda

Lajcsi mézes sütemény


Hozzávalók a tésztához:
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál méz
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 45 dkg liszt
Hozzávalók a krémhez:
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor 
  • 8 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
Hozzávalók a mázhoz:
  • 16 dkg porcukor
  • 4 evőkanál tej
  • 3 evőkanál kakaó
  • 10 dkg vaj
Elkészítése:
  1. Először elkészítjük a tésztát, a liszt és a szódabikarbóna kivételével a hozzávalókat gőz fölött 5 percig keverjük, majd hozzáadjuk a liszt és szódabikarbóna keverékének a felét.
  2. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék lisztet.
  3. 3 részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett tepsi hátán egymás után kisütjük a lapokat. 180 fokon kb. 8-10 perc alatt.
  4. Elkészítjük a pudingokat, 4-4dl tejjel felfőzzük mindkettőt.
  5. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd felét a puncsoshoz, másik felét a vaníliás pudinghoz keverjük.
  6. Ezután összeállítjuk a sütit, megtöltjük a krémmel.
  7. Elkészítjük a mázat. A cukrot a tejjel, kakaóval sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a vajat is. Mindezt még melegen a sütemény tetejére kenjük.
  8. Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk, utána szépen lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése