2016. október 27., csütörtök

Sütőtökös kuglóf


Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 35 dkg sütőtök reszelve
  • 20 dkg joghurt
  • 10 dkg puha vaj
  • 0,5 dl olaj
  • 45 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • fél kanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • fél kiskanál gyömbér
  • fél kiskanál szerecsendió
  • csipet só
  • 1 narancs héja
Elkészítése:
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott vajat és joghurtot is hozzáadjuk.
  3. Ezután a lereszelt (apró lyukú reszelőn) sütőtököt is belerakjuk meg az olajat.
  4. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a fűszereket, narancs héját, elkeverjük egymással.
  5. Kanalanként hozzáadjuk a sütőtökös részhez, miközben folyamatosan keverjük.
  6. Végül a fehérjét is óvatosan hozzákeverjük.
  7. Kivajazott, lisztezett kuglóf formába (28 cm) öntjük a masszánkat és előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.
  8. Tetejére narancs mázat teszünk. 10 dkg porcukrot elkeverünk 3 evőkanál narancslével.
  9. Ha kihűlt a kuglóf rácsorgatjuk a narancsmázat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése