2017. október 31., kedd

Krumplifőzelék brokkolival, fasírttal


Egyáltalán nem szoktam főzelékeket készíteni, mivel a családom nem szereti. A múltkor ihlet hiányában a Nők lapját lapozgattam és megtetszett ez a recept a maga újszerűségével. Szokásos mit főzzek kérdés helyett, gondoltam elkészítem ezt, vagy megeszik vagy nem. Nagyon nagy sikere volt, amin meg is lepődtem, így nincs mit tenni, mint feljegyezni a receptet, nehogy a feledés homályába vesszen.

Hozzávalók:
  • 70 dkg burgonya
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál szárított kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 40 dkg brokkoli
  • 1,5 dl joghurt
  • 40 dkg darált hús
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál újhagyma
  • olaj
Elkészítése:
  1. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel, tegyük fel annyi vízzel amennyi ellepi.
  2. Adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, kaprot, fokhagyma gerezdet.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit.
  4. Főzzük puhára, majd vegyünk ki valamennyit, amit botmixerrel pürésítsünk.
  5. Keverjük vissza a főzelékhez, adjuk hozzá a joghurtot is, de már ne forraljuk.
  6. A fasírthoz dolgozzuk össze a húst, 4 evőkanál zsemlemorzsával, tojással, sóval, borssal. Nyomjuk hozzá 2 gerezd fokhagymát és apróra vágott újhagymát is keverjünk hozzá.
  7. Formázzunk tallérokat a húsból, forgassuk zsemlemorzsába és bő olajban süssük ropogósra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése