Nem találtam meg a megfelelő szót a név lefordításához, de nem ez az első német nevű recept az oldalamon. Eredetileg mandarin befőttel készült, de nálunk az nem olyan népszerű, így most meggyet raktam bele. A reszelt túróshoz tudnám leginkább hasonlítani, de mégsem az. Nagyon mutatós, így elég jól lehet vele villantani bármilyen sütivásáron, tetejét akár kiszúrókkal is lehet díszíteni, szóval próbáljátok ki,
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 30 g kakaópor
- 13 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliáscukor
- csipet só
Hozzávalók a túrós töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 egész tojás
- 1 csipet só
- 1 kiskabál étkezési keményítő
- meggy, őszibarack, mandarin konzerv
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit kimérjük, összekeverjük, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
- Kis időre hűtőbe rakjuk.
- A túró töltelékhez a vajat a tojással, 2 féle cukorral, csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, étkezési keményítőt is.
- A tésztát egy nagy kör formára kinyújtjuk, majd egy kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába rakjuk, belesimogatjuk főleg a szélénél.
- Oldalt elég olyan 4 cm-es perem, a maradék tésztát levághatjuk.
- A túró töltelékből pár kanállal belerakunk a formába, majd a tetszőlegesen kiválasztott gyümölccsel megtűzdeljük.
- Ráöntjük a maradék túrós részt.
- A torta lényege: a maradék tésztánkat rácupfoljuk a túrós részre.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 50-60 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése