2024. május 14., kedd

Russischer Zupfkuchen

Nem találtam meg a megfelelő szót a név lefordításához, de nem ez az első német nevű recept az oldalamon.  Eredetileg mandarin befőttel készült, de nálunk az nem olyan népszerű, így most meggyet raktam bele. A reszelt túróshoz tudnám leginkább hasonlítani, de mégsem az. Nagyon mutatós, így elég jól lehet vele villantani bármilyen sütivásáron, tetejét akár kiszúrókkal is lehet díszíteni, szóval próbáljátok ki,

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 30 g kakaópor
  • 13 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • csipet só

Hozzávalók a túrós töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 egész tojás
  • 1 csipet só
  • 1 kiskabál étkezési keményítő
  • meggy, őszibarack, mandarin konzerv

Elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit kimérjük, összekeverjük, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. Kis időre hűtőbe rakjuk.
  3. A túró töltelékhez a vajat a tojással, 2 féle cukorral, csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, étkezési keményítőt is.
  4. A tésztát egy nagy kör formára kinyújtjuk, majd egy kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába rakjuk, belesimogatjuk főleg a szélénél.
  5. Oldalt elég olyan 4 cm-es perem, a maradék tésztát levághatjuk.
  6. A túró töltelékből pár kanállal belerakunk a formába, majd a tetszőlegesen kiválasztott gyümölccsel megtűzdeljük.
  7. Ráöntjük a maradék túrós részt.
  8. A torta lényege: a maradék tésztánkat rácupfoljuk a túrós részre.
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon 50-60 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése