2013. december 13., péntek

Spenótos rizs sütőtökkel - okossütőben


A gyártó hazai képviseletének jóvoltából kipróbálásra kaptam egy remek Samsung okossütőt (Smart Oven). Tudjátok, van okostelefon, okostévé, okosóra és most már okossütő is. Elöljáróban most csak annyit, hogy szinte semmit sem kell beállítani rajta, szenzoraival mindent érzékel, a részletekről pedig majd egy kicsit később egy külön blogposztban. A lényeg, hogy jár mellé egy remek kis receptfüzet, és én ebből ezt a spenótos-sütőtökös rizst készítettem el először. Próbáljátok ki, szerintem nagyon finom lett, ja és persze nem csak okossütővel készíthető el, azzal maximum csak egyszerűbb és kényelmesebb! :)

Hozzávalók:
  • 1,5 pohár rizs (2dl-s pohár)
  • 2 marék spenót
  • 6 dl meleg víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 kiskanál delikát fűszerkeverék
  • 20 dkg sütőtök apróra vágva
Elkészítése:
  1. Kimérjük a rizst és egy hőálló, mikrózható tálba szórjuk.
  2. Ráöntjük a meleg vizet, belerakjuk a vajat, lefedjük és az okossütőbe helyezzük. (mikró üzemmód, 900W, 15 perc)
  3. Közben a spenótot megmossuk és felvágjuk.
  4. A mikrót a 8. perc után leállítjuk, kivesszük az edényt, hozzáadjuk a spenótot, fűszerezzük és jól átkeverjük.
  5. Ezután mehet vissza az okossütőbe a maradék 7 percre.
  6. A sütőtököt egy serpenyőben, pici olajon megpirítjuk.
  7. Tálaláskor a rizs tetejére tesszük.
  8. Hozzá halrudacska készült szintén az okossütőben - ezúttal csak annyit kellett beállítani a masinán, hogy halat szeretnék készíteni, vagyis sem a mennyiséget, sem az időt nem kellett definiálni
Okossütő és a hozzávalók
Halrudacskák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése