2022. május 16., hétfő

Tejfölös mézes krémes




Hozzávalók a tésztához:
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál méz
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál fahéj
Hozzávalók a krémhez:
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 450 ml tejföl
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
Elkészítése:
  1. Először elkészítjük a tésztát, a liszt és a szódabikarbóna kivételével a hozzávalókat gőz fölött 5 percig keverjük, majd hozzáadjuk a liszt és szódabikarbóna keverékének a felét.
  2. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék lisztet.
  3. 3 részre osztjuk a tésztát, majd hűtőben fél órán át pihentetjük. A cipókat egyesével kinyújtjuk, kb. 35x25 cm nagyra és vajjal lekent, lisztezett tepsi hátán egymás után kisütjük őket. 180 fokon kb. 8-10 perc alatt. (én a Tupperware nyújtómba meleg vizet raktam és úgy nyújtottam ki, talán könnyít a dolgon)
  4. A krémhez a tejből és pudingból, 5 dkg kristálycukorral a szokásos módon pudingot főzünk.
  5. Még melegen egyből hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük. Langyosra hűtjük.
  6. A puha vajat 10 dkg porcukorral habosra keverjük, majd a pudingos résszel összekeverve egynemű, habos krémmé keverjük.
  7. A lapokat betöltjük a krémmel. (1 lap, krém fele, 1 lap, krém másik fele, lap)
  8. A süteményt hűtőszekrényben pihentetjük egy éjszakán át. Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése